Dakisolatie bij plat dakDakisolatie bij een plat dak

Dakisolatie aanbrengen bij een plat dak? U voorkomt daarmee eenvoudig dat er warmte en energie verloren gaat. De dakconstructie staat erom bekend dat er gemakkelijk warmte weg kan lekken, waardoor u flink dient te stoken om bijvoorbeeld de kamer warm te houden. Dakisolatie helpt u dat te voorkomen, terwijl u bovendien kunt rekenen op een fijn wooncomfort. Benieuwd naar de voordelen van dakisolatie bij een plat dak? Wij zetten er een aantal voor u op een rij. Wij isoleren daken alleen van de binnenzijde.

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie brengt een aantal voordelen met zich mee. Uw woning wordt er bijvoorbeeld meer van waard. Dakisolatie bij een plat dak helpt de woning energiezuiniger te maken, iets dat u kunt aantonen aan de hand van het Energielabel. Wilt u de woning verkopen? U dient dat energielabel te overhandigen aan de potentiële koper, die daarmee een indruk krijgt van de energiekosten voor de woning. Een betere klasse op het label heeft een positief effect op de verkoopwaarde, zodat dakisolatie bij een plat dak van grote toegevoegde waarde is.

Daarnaast kunt u met dakisolatie bij een plat dak rekenen op een maximaal wooncomfort, zonder dat u daarvoor in hoge mate hoeft te stoken. Het voelt minder koud aan in de winter, terwijl het er in de zomer juist lekker koel blijft. Het klimaat voelt prettiger aan, gedurende verschillende seizoenen tijdens het jaar. Daarnaast heeft u last van minder geluidsoverlast en is er geen sprake meer van vocht of schimmel. Dakisolatie bij een plat dak helpt u het milieu te sparen en er bovendien voor te zorgen dat u minder energielasten hoeft te betalen. Dakisolatie helpt wat dat betreft zowel u als het milieu.