Dakisolatie bij een schuin dakDakisolatie bij een schuin dak

Dakisolatie bij een schuin dak aanbrengen en benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? U heeft de keuze uit verschillende materialen, onze specialisten kunnen u daar goed over adviseren. U kunt met bijvoorbeeld isolatiefolie, glaswol of hardschuim platen (PUR en PIR) zorgen voor de dakisolatie bij een schuin dak.

Hellend dak isoleren met folie of glaswol

Onze specialisten spreken van een hellend dak, een andere benaming voor een schuin dak. De dakisolatie voor een hellend of schuin dak kan bestaan uit isolatiefolie, een dun materiaal op basis van het reflectie-principe. Het materiaal  heeft een beperkte dikte, zodat we dat in veel verschillende situaties kunnen toepassen. Daarnaast kunnen we de dakisolatie verzorgen met behulp van glaswol. Het materiaal biedt uitstekende thermische eigenschappen en zorgt bovendien voor geluidsabsorptie. Verder kunt u rekenen op een goede bescherming tegen brand en kunnen we de dakisolatie vlot verwerken. Daarnaast valt het gemakkelijk te verwijderen en bewerken, zodat we dit gemakkelijk voor u kunnen aanbrengen en de kosten voor dakisolatie niet te hoog op hoeven lopen.

Hardschuim platen dakisolatie

Dakisolatie kunt u t ook laten aanbrengen op basis van hardschuim platen. Het gaat dan om PUR (polyurethaan) of PIR (resolschuim), iets waar we u op basis van de specifieke situatie over kunnen adviseren. De PUR hardschuim platen vormen een bekende keuze ter dakisolatie in nieuwbouw woningen en bij renovaties. De PIR-dakisolatie wint echter steeds meer aan terrein. Het materiaal is tamelijk star en voelt wat brosser aan. De warmteweerstand is beter dan die van PUR, terwijl het materiaal lichter is van gewicht en er niets mis is met de drukvastheid. Bovendien is PIR een stuk beter bestand tegen vuur. We kunnen de dakisolatie uitvoeren met PUR en PIR, we adviseren u graag over de beide mogelijkheden en de kosten die daarbij horen.